19 Kasım 2009 Perşembe

doğum günün kutlu olsun ''Meg Ryan''

19 Kasım 1961; Amerikalı oyuncu Meg Ryan dünyaya geldi. Gerçek adı Margaret May Emily Anne Hyra. 18 yaşında annesinin kızlık soyadı Ryan'ı kimliğine yazdırdı.
New York Üniversitesi'nde aldığı gazetecilik eğitiminin ardından, televizyon reklamında oynadı ve ilk parasını kazandı. 20 yaşında George Cukor'un filmi "Rich and Famous" sayesinde büyük ekran ile tanıştı. Bu dönemde pekçok televizyon dizisinde Meg Ryan, başarısını sergileme imkanı buldu. Ancak bir tek film ile büyük sıçrayışı gerçekleştirdi: TOP GUN. 1986'da gösterime giren film, dünya sinemalarında beyaz perdeye yansıdı ve Ryan, çok geniş bir hayran kitlesi kazandı.

Ertesi sene, "Innerspace" çekimlerinde evleneceği adam Dennis Quaid ile tanıştı. Ve nihayet Mag Ryan, When Harry Meet Sally ile romantik komedi ustası Rob Reiner'in seviyesine kadar yükseldi. Bundan sonrasında romantik tarz filmler; SLEEPLESS IN SEATTLE, FRENCH KISS bol alkış topladı. Başarı payına CITY OF ANGELS'ı da ekleyebiliriz.

1997 yılında tarihin en başarılı 100 starından bir olma ünvanını hak kazanan Mag Ryan, Hollywood'un prim yapan sanatçılarından. Ryan, 'ekürisi' Tom Hanks'e göre, 'tam bir sır kadını'. Meg ile çok iyi arkadaşız, fakat onun etrafında her zaman görülmez bir duvar var. Ve hiç hafife alınacak bir insan değil diyor Hanks onun için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))