18 Kasım 2009 Çarşamba

günün menüsü

mercimek çorbası
tavuk sote
karnıbahar salata


MERCİMEK ÇORBASI tarifi
malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
hazırlanışı: patates, soğan ve havuç rendelenip düdüklüye alınır, yıkanıp temizlenmiş olan mercimek, su,tuz ve zeytinyağı da ilave edilerek düdüklünün kapağı kapatılır. kaynamaya başladıktan sonra 15 dk içerisinde malzemeler yumuşamış olacaktır. (düdüklü yerine normal tencerede pişirilirse bu süre 40 dk.ya kadar uzayabilir.) malzemelerin tümü blendır ile iyice ezilir yahut süzgeçten geçirilir. yağ ile hafif kavrulmuş olan karabiber de eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
servis sırasında üzerine limon suyu ilave etmeyi unutmayalım :) afiyet olsun.

1 yorum:

  1. çorbanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, ama birdaha ki pişirişimde mutlaka fotoğraflayıp sizinle paylaşacağım.

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))