11 Aralık 2009 Cuma

eraser tool (E)

 eraser tool (silme aracı) :  İconu silgi olan bu toolsu bir çok yerde kullanabiliriz. Erase tool u seçerek sağ tuş tıkladığımızda aşağıdaki görsel gibi bir kutu karşınıza çıkacak hemen bu kutunun üstündekilerin ne işe yaradığını izah etmeye çalışalım,

a) Master Diameter : Master Diameter in görevi erase tools u küçültüp büyültmeye yara master diameter ne kadar küçülürse fırçanız o kadar küçülür, ne kadar büyürse fırçanız ona orantılı o kadar büyür.

b) Hardness : Hardness adındanda anlaşıldığı üzere, fırçanızın sertliğini ve yumuşaklığını ayarlamanıza yarayan bölümdür. Hardness in sayısını ne kadar büyültürseniz o kadar sert ve düz bir yuvarlak şekliyle silebilirsiniz ne kadar azaltırsanız o kadar yumuşak yani kenarları feather verilmiş gibi silebilirsiniz.

 Background eraser tool (arka plan silme aracı): Adında anlaşıldığı üzere, arka plan rengi silme anlamındadır. Genellikle dekupe yapılacak düz arka planlarda çok işe yarar.  Arka planı düz olan dekupe yapılacak ve saçak yada ince işçilik gerektirmeyen çalışmalarda hızlı ve pratik bir şekilde kullanabileceğimiz bir araçtır..
sağ tuş özellikleri:
a) Diameter : Diameter ne tools umuzun fırçasının büyüklüğünü ayarlıyacağımız kısımdır.

b) Hardness : Daha önce izah ettiğim gibi burada aynı görevi görür yani tools umuzun kenarlar keskinliklerini ayarladığımız kısımdır.

c) Spacing: Aracımız seçili iken mousenızın sol tuşuna basılı iken siler ve bunun bir silme aralığı vardır, spacing bu işe yarar.

d) Angle : Toolsumuzun dairesinin hangi açıdan silmesini belirlediğimiz kısımdır.

e) Roundness : Roundness toolsumuzun dairesinin şeklini değiştirme ve elips yapma özelliğini katan kısımdır.
 
 
Magic Eraser Tool (sihirbaz silme aracı) : silmek istediğiniz alana bağlı olan tüm rengi bir dokunuşta silmeye yarayan araçtır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))