9 Aralık 2009 Çarşamba

köstebek pasta

malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 paket kakao
2 su bardağı un
iç malzemesi:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
3 adet muz
hazırlanışı: yumurta ve şeker çırpılır. süt ve yağ eklenerek karıştırılır. kakao, un ve en son kabartma tozu ile vanilya ilave edilir. kakao iyive eridikten sonra kalıba dökülür. 175-200 derece fırında ilk 20 dk. kapağı hiç açılmamak şartıyla pişirilir. 20 dakikadan sonra pişip pişmediği kontrol edilebilir.
kek piştikten sonra soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra kenarlarından 2 cm bırakılarak kekin içi bir kaşık yardımıyla oyulur. içine muz döşenir ve üzerine sütle çırpılıp hazırlanan kremşanti ilave edilir.
kaşıkla çıkarılan kek parçaları iyice ufalanıp birazda bastırılarak şantinin üzerine yerleştirilir.
en az iki saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilebilir.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))