6 Aralık 2009 Pazar

Lasso tool (L)

Kement aracı olarak türkçeleştirilsede, asıl anlamı serbest seçim aracıdır.

1.Lasso tool (serbest seçim aracı): Çalışma sayfamızdaki herhangi bir alanı serbest biçimli olarak seçmek istediğimizde, mesela kenarları çok girintili çıktınlı veya sürekli form değiştiren bir şekli, Lassto Tool seçim aracını kullanarak seçebiliriz.

2.Polygonal Lasso (düz kenarlı seçim aracı): kullanımı lasso tool ile hemen hemen aynıdır. yalnız polygonal lasso düz alan seçimlerinde kullanılır. kullanım halindeyken alt tuşuna tıklanırsa lasso tool devreye girer.

3.Magnetic lasso tool (benzer renkli seçim aracı) : bu araçla imaj ya da imajlar üzerindeki net renk farkı kullanılarak seçim yapılır. eğer çalışmamızda çok ayrıntılı ve karışık görseller yoksa bu araç işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. araç seçilmek istenen nesnenin etrafında yavaşça dolaştırılarak kullanılır. seçim başlanan noktada bitirilir.
İpucu: Magnetic lasso tool ile seçim yaparken, renklerin birbirine karıştığı yerlerde ya da köşelerde, tıklayarak, seçiminizi daha düzgün hale getirebilirsiniz.

Not: objemiz seçili iken delete'e tıklayarak içini, select/inverse dedikten sonra delete'e tıklayarak ise dışını silebiliriz.
başlarda seçimlerimizin zaman alması normaldir, bol bol deneme yaparsak kısa sürede elimizin hızlanacağını farkedeceğiz.
İpucu : Kesme işlemlerini yaparken, diyelim ki fazla ya da az bir alan kestiniz. Hiç üzülmeyin. Tekrar kesme aracınızı alın, shift tuşuna basılı tutup alanınızı genişletin ya da alt tuşuna basılı tutup, fazla seçtiğiniz alanı kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))