9 Aralık 2009 Çarşamba

pratik poğaça

malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
ortalama 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
peynir ya da patates(içine)
istenirse baharat, maydanoz
1 yumurta sarısı (üzerine)
çörekotu ya da susam
hazırlanışı: yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz bir kaba konulur, kabartma tozu da eklenerek yoğrulmaya başlanır. kulak memesinden biraz daha yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde iç cevizden büyük parçalar koparılarak iç malzemesi (ben lor+maydonoz kullandım) konulur ve avcumuzla yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))