13 Aralık 2009 Pazar

rectangle tool (U)

rectangle tool(dörtgen oluşturma aracı)
raunded rectangle tool ( köşeleri yuvarlatılmış dörtgen oluşturma aracı) : köşe yuvarlama ölçüsünü options barda bulunan radius ayarı ile oynayarak belirleyebiliriz.
ellipse tool(elips oluşturma aracı)
polygon tool (çokgen oluşturma aracı): çokgenimizin kaç köşeli olacağını options barda bulunan sides ayarı ile oynayarak belirleyebiliriz.
line tool (çizgi oluşturma aracı): çizgimizin kalınlığını options barda bulunan weidght ayarı ile oynayarak belirleyebiliriz. weidght ayarını 10 px den fazla olarak belirleyerek içi boş çizgiler çizebiliriz.
custom shape tool ( özel şekil oluşturma aracı): özel şekillerimiz options barda shape bölümünde bulunmaktadır. buradaki şekillerden istediklerimizi seçerek çalışırken zaman kazanabiliriz.


bu araçlar ile oluşturacağımız şekiller birer path halindedir. bunları kullanabilmek (taşıyabilmek, büyültüp küçültmek, renklerini değiştirebilmek vs.) için seçime dönüştürmemiz gerekmektedir. yapmamız gereken:
Layer paletine gidin (Sağda aşağıda) o palette üçlü seçenekten en sagdakini seçin (Layers,Channels,Paths) yani 'Paths' ı seçin.Orada yapmış olduğumuz seçimi 'work path' olarak görüceksiniz.

Work path üzerine iki kere klikleyin. Save path kutucuğunun içerisinde default olarak Path1 yazacaktır. 'OK' basıp save edin.





Şimdi bu path i save ettikten sonra bunu bir 'selection' haline getirmemiz gerekiyor.Bunun içinde path in üzerine sağ klikleyip çıkan menüden Make Selectionu seçin.(Çıkan seçeneklerde 1 yada 2 pixel Feather Radius için uygundur)




Şimdi bu path komple bir seçim haline dönüşmüştür(Bunu etrafında yanıp sönen noktalardan anlayabilirsiniz) bu seviyeden sonra şeklimizi istediğimiz şekilde kullanabiliriz. ben çiçeğimi renklendirdim:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))