16 Ocak 2010 Cumartesi

hindistan cevizli kalp kurabiye


malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
hazırlanışı: karıştırma kabına unu döküyoruz. tereyağını koyup yumurtaların bir tanesinin beyazını kenara ayırıyoruz. ( kurabiyemizin üzerine kullanmak için) diğer yumurtaları, toz şekeri, unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
tezgahın üzerine un serpip hamuru merdaneyle küçük parmak kalınlığında açıyoruz. kalp kalıp ile kesiyoruz. yumurta beyazını çatalla çırpıp fırçayla hamura sürüp her iki tarafını hindistan cevizine batırarak fırın tepsisine diziyoruz.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk. pişiriyoruz. ılıkken servis ediyoruz.

afiyet olsun

1 yorum:

  1. Her ne kadar adı hindistan cevizli kalpli kurabiye olsada renkli şekerli sunumuylada farklılaştıran ama bendeki adı Emel'in kalpleri ismiyle kalan o minik kalpler çok tatlı denemenizi şiddetle pardon kalpten tavsiye ediyorum,ben denemedim henüz karşımda Emel varken çok tatlı geldi sizinde kalpten sevdiğiniz biri varsa yapıp o tatlı kalpleri beraber yemeniz çok tatlı olur..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))