tarife gelecek olursak;
Bulgur pilavı
malzemeler: 2 su bardağı temizlenmiş, yıkanmış pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 kaşık salça
zeytinyağı, nane, pulbiber
yarım tavuk bulyon,tuz
3 su bardağı ılık su
hazırlanışı: yemeklik doğranmış olan soğan zeytinyağında hafif pembeleştirilir.salça ve bulgur eklenerek bir süre daha kavrulur. nane ve pul biber de serpildikten sonra suyu eklenir. bulyon ufalanır, tuz serpilir ve kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
(not: kuru soğan yerine taze soğan, ilave olarakda haşlanmış yeşil mercimek, havuç ve sarımsak eklenerek pilavı zenginleştirebilirsiniz. öylesi de harika oluyor, bir ara yapıp fotoğrafı paylaşırım;)
Nohut yemeği
malzemeler: 2 su bardağı nohut ( 1 gece suda bekletilmiş)
1 adet orta boy soğan
1 kaşık salça
zeytinyağı, tuz, su
hazırlanışı: yemeklik doğranmış olan soğan zeytinyağında hafif pembeleştirilir.salça ve nohut eklenerek bir süre daha kavrulur. az miktar tuz ile sıcak su eklenerek 40 dk kadar orta harlı ateşte düdüklüde pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
sizin yorumunuzu alayım:))