20 Şubat 2010 Cumartesi

kahveli kurabiye

tarifi selin'in sitesinden aldım. kahveye düşkünlüğüm olduğu için heralde bu kurabiyelere bayıldım. sütlü nescafe ya da sade süt ile süper gidiyor. bol bol yapıp  misafirler için kavanozlarda saklamalı...

Malzemeler:

250 gr. yumuşak tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
3 dolu yemek kaşığı türk kahvesi
1 dolu yemek kaşığı kakao
2 paket premium vanilya
2,5 su bardağından biraz az un
1 paket kabartma tozu

hazırlanışı: Tereyağını küçük parçalara bölüp hamuru yoğuracağınız kaba alın. Üzerine pudra şekeri, türk kahvesi, kakao, vanilya ve nişastayı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışım pürüzsüzleştiğinde un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı elinize yapışmayan, parmağınızla bastırdığınızda parmağınızın izi kalacak şekilde oluyor.
Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.  Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamuru merdaneyle 1/2 cm kalınlığında (kalın olmasın yani,bisküvi gibi olmasını istiyoruz bu kurabiyelerin çünkü) açın ve dilediğiniz kurabiye kalıpları ya da benim yaptığım gibi geniş ağızlı bir bardak yardımıyla keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Kurabiyelerin üzerini dilerseniz damla çikolata ya da kahve çekirdeği ile süsleyin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyelerin altını kontrol edin, altı hafif kızarmaya başlamışsa fırından alın. Fırından alır almaz tepsiden çıkarmayın. Dağılmamaları için kurabiyelerin biraz soğumasını bekleyin.

2 yorum:

  1. halama gidecektim yapıp götürsem mi?
    geç mi olur, ya da ii mi olur.. cnmda çekti güzel olur:)

    emelcim kelime doğrulamayı kaldırsan hele şahane olur ;)

    YanıtlaSil
  2. seyhan,kurabiye için 40-45 dakikan varsa kesinlikle yap götür derim. hatta keşke bana da getirsen, canım çekti şimdi:)
    kelime doğrulamayı kaldırdım gitti:))

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))