9 Şubat 2010 Salı

peynir+ıspanaklı börek

malzemeler:  5 adet hazır yufka
                      yarım kg'dan az ıspanak(temizlendikten sonra hafif kavrulmuş)
                      200 gr. lor peyniri (tuzlanmış)
sos için:         2 yumurta
                      1 su bardağı süt
                    1/2 su bardağı yağ

hazırlanışı:  böreğin pişirileceği tepsi yağlanıp ilk yufka kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde serilir, üzerine sostan bir miktar serpilir, 2. yufka gelişigüzel şekilde serilip sos serpilir, ıspanak ve lor karıştırılarak elde ettiğimiz iç harcın yarısı sosun ardından döşenir. bu işlemden sonra 3. yufka serilir, ardından sos, ardından da iç harcın kalanı döşenir. 4. yufka aynı işlemlerden geçirilir, 5. yufkayı da serdikten sonra ilk yufkanın dışarıda kalen kenarları ile kapatılır. börek istenildiği şekilde kesilir ve üzerine kalan sos boşaltılır.
tüm bu işlemlerden sonra 175 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirip, çıkardıktan sonra üzerine hafif su serpmek ve bir bez örtmekle yumuşacık bir börek bizi afiyetle yenmek için bekliyor olacaktır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sizin yorumunuzu alayım:))