19 Nisan 2010 Pazartesi

Çıtır Bagetler

ooyy oyy çalışmak güzelmiş de, hergün eve aç dönerken ''ahh keşke evde masa sıcacık yemeklerle bizi bekliyor olsa, ya da en azından bir çay demleyenimiz olsa...'' diye iç çekmek kötüüü, hem de çokkk:( evinde annesi, kayınvalidesi ya da yakını olan ve sıcacık yemekler kendilerini bekliyor olan çalışan bayanlar, lütfen kıymetini bilin bu durumun e mi!..

neyse bu gün iş çıkışı yine hemmen kendimi mutfağa attım, eşimin kurufasulye-pilavı hazırdı zaten, bizde kızımla kendimize bu leziz tavukları hazırladık, bir de ayran yaptık yanına,  oohh yeme de yanında yat:))

malzemeler:
6 adet baget tavuk
1 yumurta
galeta unu (galeta ununuz yoksa evdeki bayat ekmeklerinizi fırında kızarttıktan sonra robottan geçirip kullanabilirsiniz.)
tuz, ayçiçek yağı

hazırlanışı: tavuklar güzelce yıkanıp bol suda haşlanır. ( haşlama işleminden sonra ben suyu atmayıp buz kalıplarına doldurdum, buzlukta donduktan sonra tavuk tablet yerine kullanacağım. siz de bunu yapabilir ya da suyu çorbalarınızda kullanabilirsiniz. yeter ki atmayın:) haşlanan tavuklar önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp az sıvıyağda kızartılır. sonra da afiyetle yenir...

2 yorum:

sizin yorumunuzu alayım:))