3 Mayıs 2010 Pazartesi

Şehriyeli Tavuk suyu Çorbası ve Zeytinyağlı Semizotu



ahh bloğum, canım bloğum, nasıl da ihmal eder oldum seni ben. çok kırgınsın bana biliyorum, benim yüzümden eskisi gibi tıklanmıyorsun artık, benim yüzümden izleyicilerinin artış hızı azaldı, yorumsuz kalmaya başladın nerdeyse... benim yüzümden... öhü öhü:((
ama napıyım be blogcum, inan ki zamanın akışına yetişemez oldum ben, baksana bir ay olmuş çalışmaya başlayalı, bak ilk maaşımı aldım bile:) tamam kızma, bunun konumuzla bir alakası yok biliyorum. ahh blogum canım blogum. ''orda bir blog var benim dünyamda, ilgilenmesemde, yazmasamda, o blog benim bloguuummduurrrr'' şarkısını sana armağan etsem beni affeder misin???

şşştt, siz okuyucular, beni blogumla yalnız bırakıp tariflere geçebilirsiniz isterseniz. buyrun;



Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

malzemeler:
1 adet tavuk göğüs yada bir kaç parça but
1 çay bardağı şehriye
2 çorba kaşığı un
su
maydonoz
terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
tuz
hazırlanışı: tencerede yağ ile 1 çorba kaşığı un hafif kavrulur. tuzlu suda haşlanıp didiklenen tavuk etleri ve tavuk suyu yavaş yavaş unun üzerine ilave edilir. şehriyeler de eklenip ara sıra karıştırılarak kaynamaya bırakılır. diğer tarafta yumurta sarısı ile limon iyice çırpılıp terbiyesi hazırlanır.
çorba kaynadıktan sonra suyundan bir kepçe alınıp terbiyeye eklenir. ılıklaştırılan terbiye çorbaya ilave edilir. iyice karıştırılıp bir taşım daha kaynatılır. doğranmış maydonoz ile servis edilir.


Zeytinyağlı Semizotu Yemeği

malzemeler:
1 kök semizotu
1 adet soğan
1 kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
hazırlanışı:
semizotları iyice yıkanıp doğranır. bir tencerede soğan ve salça zeytinyağında kavrulur. semizotları eklenip kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişmeye bırakılır. ( semizotunu sulu yemek istiyorsanız biraz kaynamış su ekleyebilirsiniz.
yoğurt ve pul biber ile servis edilebilir.
afiyet olsun...

2 yorum:

  1. yok bence herkeste bır durgunluk var yada ben oyleyım dıye herkesı oyle goruyorum..
    tavuk suyuna corba favoorımdır her zaman ellerınıze saglık...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim nohut oda; afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))