16 Ocak 2010 Cumartesi

ıspanaklı pasta

bu tarif Oktay usta'nın ''Oktay Usta'yla lezzet yolculuğu'' isimli kitabından.  tadına bakmış olmasam ıspanak ve pastanın bu kadar güzel uyum sağlayacağına inanmazdım. mutlaka deneyin.;)


malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket toz şanti
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
1 su bardağı süt
kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un

hazırlanışı: yumurta ve şekeri mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp robotta püre haline getiriyoruz ve yumurtalı harcın üzerine alıyoruz. yavaş yavaş karıştırıyoruz. üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tel süzgeçten eleyip karışıma ilave ediyoruz. tahta kaşıkla çöktürmeden karıştırıyoruz. pasta kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dk. pişiriyoruz. fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz. bir tencereye süt, şeker, un koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. soğumaya bırakıyoruz. toz şantiyle soğuk sütü mikser ile çırpıp köpürtüyoruz. soğumuş olan kremaya iki kaşık koyup karıştırıyoruz. pasta kekini ikiye veya üçe bölüyoruz. ( ben ikiye böldüm) hazırladığımız kremadan sürüyoruz. en son katı koyduktan sonra elimizle biraz bastırıyoruz. bıçak ile kenarlarını düzeltiyoruz. çıkan parçaları robottan geçiriyoruz. pastamızı şantiyle kapladıktan sonra robottan çektiğimiz parçaları serpiyoruz. buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.

1 yorum:

  1. severek yediğim ama zormuş gibi geldiğinden yapmaya cesaret edemediğim bi tatlıydı.emel arkadaşımın tavsiyesiyle denedim,gerçekten kolay ve leziz..annemler ve abimler bendeydi,kolay beğenmeyen yengem bile çok hoş olmuş deyip tarif istedi:)teşekkürler..nagitr

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))