16 Mayıs 2010 Pazar

Open Range

western filmleriyle aram biraz limoni olsa da Kevin Costner için izledim Open Range(Uzak Ülke)'yi.  klasik kovboy-vahşi batı filmlerine göre daha sakin, daha az vurdulu-kırdılı olduğu için de pişman olmadım diyebilirim. ayrıca Kevin ile Robert Duwall çok ama çok iyi bir ikili olmuş, birbirlerini tamamlamışlar.
fakat yine de filmde birşeyler eksik gibi geldi bana, güzel bir müzik, etkileyici sözler ya da aşk... ne olduğundan emin değilim ama birşeyler eksik sanki.?

şimdi sizi film özetiyle başbaşa bırakıyorum ve ben çalışmaya geri dönüyorum. evet pazar günü açık havada dolaşmak varken ben eve iş getirdim ve bilgisayarımın başına geçmiş çalışıyorum:(

film özeti:
Charley Waite, Boss Spearman, 'Button' ve Mose Harrison geçmişlerinden kaçmaya çalışırlar ve sürülerini, kanunları doğanın koyduğu ve bir erkeğin sadece orada kendini özgür hissedebildiği açık araziye sürerler. Vahşi batının kanunlarıyla birbirine bağlı ve sadakat içindeki bu kovboylar, yaşamaya, gerçek değerleri ayakta tutmaya ve mümkün olduğunca şiddetten kaçmaya çalışırlar. Fakat zorbalığın ve korkunun hüküm sürdüğü bir sınır kasabası hayatlarını değiştirir, yeniden hareketli günlere dönmek zorunda kalırlar.
Tüm bu kargaşanın içinde, daima yalnız olan Charley'nin hayatında, tüm kalbini ve ruhunu etkileyen, cesur bir kadın olan Sue Barlow'la tanışınca hiç beklenmedik bir dönüş olur. Bu cesur adamlar kasabadaki zorbalara karşı bir savaşa girişince, kendi içlerindeki şeytana karşı da direnmek zorunda kalırlar.

5 yorum:

  1. canım kolay gelsin..bende geçen gece iş çıkışı maça giden sevgili eşimi beklerken 2ye kadar bi film keyfi yapayım dedim.gazetede çıktığındanberi merak ediyordum anca elim erdi'sıfır dediğimde'izledin mi?çok hoşuma gitti benim,argo ve müstehcenlik olmayan kaliteli bir psikolojik film..nagitr

    YanıtlaSil
  2. izlemiştim bir iki sene oluyor ,beğenmiştim de piyasadaki birçok filmi sollar

    YanıtlaSil
  3. ben varya daha kurtlarda dans gibi kült bir filmi izleyemedim :(
    o geldi aklıma sen western diyince kevin costner diyince :)

    YanıtlaSil
  4. dostum sıfır dediğimde'yi izlenecek filmler listeme yazdım o zaman;)

    neval;bencede piyasadaki birçok filmden daha iyi Uzak Ülke.

    seyhancım üzülme henüz ben de izlemiş değilim Kurtlarla Dans'ı:)

    YanıtlaSil
  5. sen birşeyler eksik deyince önyargı oldu ama ne diyorsun yani bir mesaiede uzak ülkeye kitliyim mi kendimi

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))