22 Haziran 2010 Salı

Bir film önerisi: Pan's Labyrinth

İspanya'nın karanlık dönemlerini anlatan, peri masallarının hafifliği ile savaşın şiddetini aynı anda, aynı etkiyle bizlere yansıtan bir film.

film boyunca, kah periler aleminde düşler kuruyor, kah acımasız faşizmin kanlı görüntüleriyle savaşıyorsunuz.

bir de ''ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin, eğer sonuna kadar mücadele ederseniz düşleriniz gerçek olur'' diyor Pan'ın Labirenti.

izlemeye değer bir film. ama şiddet sahneleri dolayısıyla +18 olduğunu unutmayalım, benden söylemesi:)

Filmin özeti:


1944 yılı İspanya'sında, sivil savaş kargaşası sona ermiş görünse de, Navarra'nın kuzeyindeki dağlık bölgelerde çatışmalar sürmektedir. Kendi hayal dünyasında yaşayan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesi Carmen'le birlikte, Navarra'ya, üvey babası Kaptan Vidal'in yanına gider.

Kaptan Vidal, faşist yönetimin emrinde çalışan ve sınırları isyancılardan temizlemekle görevli bir memurdur. Sert mizacı ve otoriter tavrı nedeniyle üvey babasıyla en ufak bir yakınlık kuramayan Ofelia, bir gün arka bahçelerinde, esrarengiz bir labirent keşfeder. Bu labirentin içinde tanıştığı, gövdesinin yarısı insan yarısı yaratık olan Pan'la yaşayacakları, Ofelia'nın bütün yaşamını değiştirecektir.
Yönetmen : Guillermo Del Toro
Senaryo :
Guillermo Del Toro  
Oyuncular:Ivana Baquero  , Doug Jones  , Ariadna Gil  , Roger Casamajor  , Cesar Vea , Sergi López  , Maribel Verdú

4 yorum:

  1. sürükleyici bir filmdi sıkılmadan setrettik biz de

    YanıtlaSil
  2. neval; evet sıkmıyor film, sonunu merak ettirdiği için olsa gerek?

    YanıtlaSil
  3. Selamlar canım, ben namı diğer "hobicell"

    Bundan sonra;

    http://hobibox.blogspot.com/

    Adlı blogumdan sizlere seslenicem. Googleın bitmek bilmez sorunları yüzünden, siteme ulaşılamıyordu. Bu yüzden çareyi taşınmakta buldum. 5 aylık sitemde,340 izleyiciyi üzülerek ardımda bıraktım,Umarım yeni evimde beni yanlız bırakmaz, yorum ve ziyaretlerinizi esirgemezsiniz. Şimdiden teşekkür ediyor, kocaman sevgilerimi bırakıyorum.

    hobibox (Afet Ergü)

    YanıtlaSil
  4. filmin özetini okumadım özellikle tarihle ilgisi olanlar hoşuma gidiyor fantastik öğeler de eklenince teşekkürler tavsiye için

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))