29 Ağustos 2010 Pazar

yeşil mercimekli bulgur pilavı ve yoğurtlu semizotu salatası



yeşil mercimekli bulgur pilavı

malzemeler:
 2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kırmızı biber
1 orta boy soğan
2 domates
1 kaşık salça
tuz, nane
zeytinyağı
tavuk suyu

hazırlanışı: yeşil mercimek yarı pişene kadar haşlanır. pilav tenceresinde soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. salça+doğranmış kırmızı biber eklenip kavrulmaya devam edilir. bulgur ilave edilip bir miktar daha kavrulduktan sonra yeşil mercimek, tuz, nane ve üzerini geçecek kadar tavuk suyu ilavesiyle pilav pişmeye bırakılır.


yoğurtlu semizotu salatası

hazırlanışı: semizotları yıkanıp doğranarak bir kaba alınır. başka bir kapta az sulandırılmış yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılıp semizotlarına eklenir. üzerine zeytinyağı gezdirilip pulbiber ile süslenerek servise sunulur.


4 yorum:

  1. semizotuna bayılıyorum
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. faydalı diye yemeye çalıştığım ama sevemediğim bikaç şeyden biriydi semizotu..taki arkadaşımın ellerinden yiyene kadar.tarifi en kısa zamanda deneyeceğim..nagitur..

    YanıtlaSil
  3. İki tarifi de çok ama çokkkk severim...
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. seyhan; afiyet olsun şekerim;)

    nagihan; beğendiysen ne mutlu bana;)

    dokuzuncu bulut; teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))