10 Aralık 2009 Perşembe

alışkanlıklardan vazgeçebilmek


benim minik kelebeğim artık büyüdü ve bebeklik alışkanlıklarından kurtulma çağına geldi bile. oysa o kadar küçüktü ki doğduğunda. zaman gerçekten hızlı geçiyor. 20 ay oldu zeynebim dünyamıza gireli, o gün dün gibi hafızamda...
bebeklik alışkanlıkları dedim ya, her çocuk kendi gelişimine bağlı olarak farklı şekillerde ve farklı zaman dilimleri içerisinde alışkanlıklara sahip olur, ve yine aynı farklılıklarla alışkanlıklarından vazgeçer.

zeynep bir yaşına girdiğinde kendi isteği ile anne sütünü bıraktı. eğer isteseydi 2 yaşını doldurana kadar emzirmeyi planlıyordum.zaten çocuğun anne üzerindeki ilk hakkı sütmüş, bu nedenle kendi isteği dışında 2 yıldan önce bıraktırılamaz imiş.


kısa bir süre önce (bu defa cebren ve hile ile:) emzik kullanmayı bıraktı prensesim. aslında 17-18 aylık olana kadar sadece uyurken emiyordu, fakat son iki aydır iyice bağlandı ve bıraktırma kararını almak zorunda kaldım. emziğini açıp içine zeytin çekirdeği koydum ve ''bak kızım böcek girmiş'' gibi bir aldatmacayla onu ikna edebildim. aslında mecbur olmasaydım, yani emziğin kendisi için zararlı oldugunu anlayabilecek olsaydı onu aldatmak istemezdim ama... şimdi zeynebim büyür de bu yazıyı okursa:)))

neyse gelelim sadede; sırada bezden kurtulma çalışmalarımız var. şimdilik çiş ve kakanın ne oldugunu, nereye yapılması gerektiğini biliyor ve tuvaleti kullanma konusunda çok ısrarlı, bense hala araştırma yapmaktayım. tabii en kısa zamanda da fıstığıma minik bir oturak almayı planlıyorum. gelişmeleri sizinle paylaşırım...

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. yorumlarınızı hangi yazı ile alakalı ise o yazının altına ve mutlaka ''konu ile alakalı olcak şekilde'' yapınız.

    YanıtlaSil

sizin yorumunuzu alayım:))